Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

Νέο Μουσείο Ακρόπολης!!!


Επιτέλους έγινε πραγματικότητα το Μουσείο που όλοι περιμέναμε τόσα χρόνια...Το πρώτο κοντέινερ με κομμάτι από τη ζωοφόρο του Παρθενώνα "κατέβηκε"με ασφάλεια στο νέο του "σπίτι" έπειτα από τόσους αιώνες.Η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει 3 μήνες και το μόνο που μένει για να ολοκληρωθεί το Μουσείο είναι η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα...Όπως έγινε γνωστό ο χώρος όπου παλιά βρίσκονταν τα Μάρμαρα πριν κοπούν και φύγουν εν μια νυκτι από την Ακρόπολη, θα μείνει κενός στο νέο Μουσείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας μέχρι να μας επιστραφούν τα Μαρμαρά μας.....Για το νέο Μουσείο τα λόγια είναι περιττά.Είναι απλά ΥΠΕΡΟΧΟ....Όλο φτιαγμένο από γυαλί και πλεξιγκλάς είναι απλά μαγεία γιατί τα Μάρμαρα θα βρίσκονται κάτω απ' το Αττικό φως και παράλληλα θα είναι προστατευμένα από ρύπους και κλιματολογικές αλλαγές.



Υ.Γ. Σας παραπέμπω στην ακόλουθη σελίδα (είναι η καλύτερη που βρήκα..) για να διαβάσετε το λόγο της Μελίνας Μερκούρη το 1986.


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ena megalo mprabo stous ypeythnous, pou estw k meta apo tooooso kairo anamonis, kataferan na feroun eis peras ayto to megalo epiteygma gia tin Akropolh k genikotera gia oli tin istoria tis arxaias Elladas! Sygxaritiria sto Ypourgeio politismou gia tis idees tou sxediasmou tou mouseiou k ena megalo ystato foro timis sti Melina Merkourh.

Equilibrium είπε...

Μελίνα διαχρονική!!! Μπράβο που βρήκες την ομιλία της!

Giorgio είπε...

Mary Anne
Τα λέγαμε και πριν από 2 χρόνια αυτά (σχεδιασμός Μουσείου, ομιλία Μελίνας...) και να που τελικά πραγματοποιήθηκαν...Όλοι μας νιώθουμε υπερήφανοι γιατί τους αποδείξαμε ότιτο Μουσείο το φτιάξαμε και τώρα δε θα χουν άλλες δικαιολογίες γιατί δε μας δίνουν πίσω μέρος της ιστορίας μας...

Equilibrium
Τελικά έγινε πραγματικότητα έστω και μέρος από το όραμα της Μελίνας τώρα στόχος όλων μας είναι ο επαναπατρισμός των Μαρμάρων μας...(Ειδικά όσοι έχουμε blogs κάτι πρέπει να κάνουμε..;))

Ανώνυμος είπε...

Loipon akousa se ena deltio eidhsewn oti akoma k twra pou to ftiaksame to GAMATO mouseio, aytoi oi kryokwloi oi aggloi den mas ta dinoun leei, giati den eimaste Eyrwpaikh Proteyousa (enw aytoi einai) k oti ekei tha ta blepei poly perissoteros kosmos apo oti edw!!!!
K gamw tis dikaiologies!!!!!!!!
MH XESW

Giorgio είπε...

Τι περίμενες Mary anne μου να μας τα δίναν τόσο εύκολα???Έχει πολύ κονόμα στη μέση...Εξάλλου αν δώσουν σε μας τα Μάρμαρά μας θα αρχίσει να αδειάζει το Βρετανικό Μουσείο γιατί όλοι θα ξυπνήσουν και θα ζητούν πίσω την ιστορία τους...Κάτι όμως θα κάνουμε!!!