Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

Τελικά όλοι μας είμαστε ρατσιστές...

Άλλους καλεσμένους περιμέναμε να δούμε στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη και άλλους τελικά είδαμε (είδα μόνο το πρώτο μέρος).

Αμέσως είδα τον καραγκιόζη, τον ηλίθιο, τον μ@λ@κ@ που κατηγορούσε κάποιους μετανάστες για να βγάλει όλα τα κόμπλεξ και τα συμπλέγματά του προς κάποιους ανθρώπους που δεν του 'χαν κάνει απολύτως τίποτα.

Θα μου πείτε ότι μιλάω και το παίζω υπέρ των μεταναστών και είμαι υπέρ της παγκοσμιοποίησης και ότι όλοι μας θέλουμε ένα μεγάλο παγκόσμιο "χωριό" και άλλα τέτοια μπλα μπλα (κάτι έμαθα και ΄γω στην έκθεση της Γ' λυκείου να μην το δείξω...) .Όμως κάνετε λάθος δεν υποστηρίζω τη μετανάστευση αλλά δεν μπορώ να βγαίνω ήσυχος και ωραίος και να κατηγορώ τους άλλους μετανάστες όταν δεν κοιτάω την μεταναστευτική κίνηση των Ελλήνων στις δεκαετίες 50-60-70...

Γιατί φυσικά έχουμε μάθει μόνο να κατηγορούμε τους άλλους.Λές και οι δικοί μας ήταν μπουμπούκια!!!Έχουμε βρεί την καραμέλα και την πιπιλάμε για όλα φταίνε οι μετανάστες : ανεργία, εγκληματικότητα, βία κλπ. Δουλειές υπάρχουν για όλους ( ή για να λέμε την αληθεία για τους περισσότερους...) αλλά κάποιες δεν είναι in και trenty για κάποιους...Δεν μπορούμε όμως να βγαίνουμε και να κατηγορούμε τον οποιονδήποτε.
.
Σε κάτι τέτοια συμβάντα φαίνεται ο "δεύτερος" και ο "φυλακισμένος" άνθρωπος...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Diafwnw s auto...Skepsou mono oti otan oi Ellines pane eksw einai politismenoi se antithesi me tous perissoterous metanastes...Giati oso kukloforw sto dromo toso perissotera vlepw.....Gia na deis Ellhna se ena tetragwno i pithanotita exei ftasei 30%...Stin Ellada zoume!!!

K imarton...Dn eimaste ratsistes..Ellines eimaste!!!
K opws elege o manwlito:
Den eimaste ratsistes, autoi einai alvanoi (paradeigma)..

Giorgio είπε...

Κανονικά θα έπρεπε να "κόψω" αυτό το σχόλιο αλλά επειδή 1)έχουμε ελευθερία λόγου και 2)θέλω να δείξω τα λάθη στο συλλογισμό σου το αφήνω...

Το ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε πολιτισμένοι στο εξωτερικό δε συνεπάγεται ότι όλοι οι αλλοδαποί είναι βίαιοι στην Ελλάδα...(δεν είναι αντιθετο-αντίστροφη πρόταση...)

Μη μου πείς ότι φταίνε μόνο οι ξένοι για την αποξένωση της ελληνικής κοινωνίας...Άν είχαμε ολοι μας όρεξη να βγούμε (γενικά μιλάω...) θα βγαίναμε...Για το ότι έχουμε κλειστεί στους 4 τοίχους δε μας φταίνε οι αλλοδαποί μόνο...

Πας μη Έλλην εστί βάρβαρος???Κάτι τέτοιο μου θυμίζει...Αυτά είναι λόγια αιώνων πιο πριν από μας ας πάμε λίγο παρακάτω μη μένουμε στο "λαμπρό" παρελθόν μας..!

Όσο για τον Μανωλίτο θα σο στέλνω ένα mail όλο δικό σου...