Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

Blogoπαίχνιδο:Αγαπημένες ταινίες!!!

Εδώ και περίπου μία εβδομάδα έλαβα μια πρόσκληση από την dreamgirl να γράψω κάποιες αγαπημένες μου ταινίες...Γενικότερα "ψάχνομαι" στο χώρο της τέχνης και παρακολουθώ όσο μπορώ βέβαια θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφο και γενικότερα καλλιτεχνικά δρώμενα...Για να μη μακρυγορώ αρχίζω την καταγραφή κάποιων ταινιών που κατά τη γνώμη μου ξεχώρισαν:


1.Το νησί (The Island):Υπόθεση κάπου στα μέσα του 21ου αιώνα άνθρωποι που έχουν ζήσει από τη μόλυνση που κατέστρεψε τη γη βρίσκονται σε μία τεχνητή κοινωνία όπου ζούν και εργάζονται με μοναδικό σκοπό ζωής τη μετάβαση τους στο Νησί.Το Νησί είναι η μοναδική αμόλυντη περιοχή της γης όπου μετά από κλήρωση πηγαίνουν εκεί όσοι κληρώνονταν.Στην πραγματικότητα το Νησί ήταν ένα χειρουργείο όπου οι "κλώνοι" σφάζονταν για να τους πάρουν τα ζητούμενα όργανά από τους αγοραστές τους, μέχρις ότου ένας κλώνος αποδεικνύει ότι και οι κλώνοι έχουν ψυχή και αισθήματα.Υπέροχη ταινία, τρέξτε γρήγορα να τη δείτε!!!




2.Illustration: Υπόθεση Αθήνα κάπου στις αρχές του 21ου αιώνα όπου κυριαρχεί η διαφθορά, η υποκουλτούρα και το ψευτοglam.Παρουσιάζονται οι ζωές κάποιων ανθρώπων φαινομενικά άσχετων μεταξύ τους που όμως συνδέονται χώρις οι ίδιοι να το ξέρουν.Η ταινία αποτελεί ένα ψευτό- κατηγορώ στη σύγχρονη κοινωνία.







3.Ο Πόλεμος των Ρόουζ (The War Of The Roses) :Υπόθεση Ένα ζευγάρι που δούλεψε σκληρά για να αποκτήσει το υπέροχο σπίτι, τα αυτοκίνητα και φυσικά τα πανάκριβα κρύσταλλα rosenthal σιγά σιγά αρχίζει να τα καταστρέφει ΟΛΑ.Κανείς ποτέ δεν έμαθε το Γιατί τελικά αλληλοσκοτώθηκαν οι δυο πρωταγωνιστές, αλλά στη μνήμη όλων θα μείνει ο υπέροχος και δολοφονικός πολυέλαιος...Κωμικές σκηνές με τραγικό φινάλε που κατ' εμέ παρουσιάζουν τον ανταγωνισμό που πλανάται ανάμεσα στα δυο φύλα





4.Το κλαμα βγήκε απ΄τον παράδεισο: Υπόθεση Η Τζέλλα Δελαφράγκα έρχεται αντιμέτωπη με την Λαυρεντία Μπισμπίκη γιατί το "Το Τζέλλα Δ ΔΕΝ ειχε φουγάρα...".Αυτό και μόνο τα λέει όλα!!!Παρωδία του παλιού καλού Ελληνικού Κινηματογράφου.Αξίζει να τη δείτε έστω και για το γέλιο που θα ρίξετε.














5.Ο επίμονος κηπουρός ( The Constant Gardener):Υπόθεση Η σύζυγος ενός Βρετανού διπλωμάτη, η οποία συχνά ήταν αντίθετη με την εκμετάλλευση του πληθυσμού και των πόρων της Αφρικής, βρίσκεται δολοφονημένη στην Κένυα. Εκείνος δεν πιστεύει την επίσημη εκδοχή και ξεκινά προσωπική έρευνα σχετικά με το θάνατό της. Τα στοιχεία οδηγούν στις παράνομες δραστηριότητες φαρμακοβιομηχανιών και στις δοσοληψίες τους με μυστικές υπηρεσίες και με στελέχη κυβερνήσεων(πηγή:http://www.in.gr/ath/cine/movie.asp?mov=0005488).Αν και προτιμώ πάντα το βιβλίο από την κινηματογραφική του μεταφορά η παρούσα ταινία αποτελεί αξιόλογη προσπάθεια.Αν δε μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο του John le Carré δείτε τουλάχιστον την ταινία.



Αυτές είναι 5 από τις αγαπημένες μου ταινίες.Επειδή έρχονται Χριστούγεννα δε θα μπορούσα να μην αναφέρω και τις κλασικες πλέον "Μόνος στο σπίτι 1, 2" που είναι ότι καλύτερο για τις μέρες που έρχονται!!!Μ ε τη σειρά μου προσκαλώ την Mary-Anne να μας γράψει τις αγαπημένες της ταινίες.



Υ.Γ. Φυσικά και λάτρεψα το "The Devil Wears Prada" αλλά πάντα το βιβλίο έχει κάτι παραπάνω οπότε δε τη συμπεριέλαβα στις αγαπημένες μου ταινίες...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ax Giorgo mou para poly i idea sou! kai mias kai me proskaleis tha to kanw amesws twra malista!:D
Perimenw sxoliaki sou!
mmmmmuaah

Cinderelen είπε...

Ωωωω τέλειο το Prada :D ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!

Επίσης πολύ μου άρεσε και το Νησί. Αλλά στεναχωρήθηκα εκεί που πέθανε ο φίλος τους που τους βοήθησε με τις πιστωτικές κλπ.
Πολύ ωραία ταινία :D

Φιλια
Lots of hugs ^^

Giorgio είπε...

Mary-Anne:
οκ λοιπόν τα λέμε στο blog σου...

Princess Elen:
Και μένα μου άρεσε το νησί...Μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι είναι μια πάρα πολύ καλή ταινία και τα μηνύματά της θα πρέπει να μας προβληματίσουν...

Ανώνυμος είπε...

-Το νησί: ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ταινια! με όντως φοβερά μνματα...
-Illustration: Δεν την εχω δει το ομολογώ.. Θέλω άπειρα όμως να τη δω..
-Ο πολεμος των Ροουζ: no lo se
-Το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο... No Comment για την αξιολογόοοοοτερη κωμοδία του Ελληνικού κινηματογράφου!!! και τη μοναδική που γέλαω μόνο που τη σκέφτομαι!!!!!!!
-Επιμονος κηπουρος: μασ την είχε προτίνει η καΧριστοπούλου γιατι είχε πει οτί ειχε σχέση με τη γεννετική.. αλλά δεν την εχω δει ακομα.. παρολαυτα ειναι στις ταινίες που σκοπεύω να δω πολύ συντομα!!!!! μμμμμμμααακιααααα