Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Το Απολυτο χάος....

Τις τελευταίες μέρες γίνεται ο κακός χαμός...Άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους εκφράζοντας μια συσσωρευμένη οργή, τραμπούκοι κουκουλοφόροι τα σπάνε και κάνουν πλιάτσικο στην πλάτη όλων μας, αστυνομικοί και μπάτσοι προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα οι μεν και να δικαιολογήσουν τις βίαιες ενέργειές του οι δε..Ο κακός χαμός πραγματικά..Το θέμα είναι ότι με αυτά και με κείνα χάνουμε το βασικό νόημα της κατάστασης και ξεχνάμε ότι το περασμένο Σάββατο 6/12/08 δολοφονήθηκε άδικα ένα 15χρονο παιδί. Σαφώς και δε συμφωνώ με τις λεηλασίες και τις καταστροφές που γίνονται, αλλά ποιος μας λέει ότι όλα αυτά γίνονται μόνο από τους διαδηλωτές??Κάτω από την κουκούλα μπορεί να κρύβεται ο οποιοσδήποτε, πως είμαστε βέβαιοι και κρίνουμε ελαφρά τη καρδία ότι είναι όσοι έχουν βγει για να φωνάξουν και για να διαμαρτυρηθούν και δεν είναι άλλοι υποκινούμενοι...Εδώ οι περισσότεροι σύλλογοι που διοργανώνουν πορείες, πλέον, βγάζουν οδηγία να μην πειραχτεί κατάστημα, και ανθρώπινη περιουσία...Και προσωπικά αν θες τη γνώμη μου τους πιστεύω και θεωρώ ότι άλλοι είναι υπεύθυνοι για τα επεισόδια.

Όσοι συγκρίνουν τα επεισόδια με τις υλικές ζημιές με τη ζωή ενός παιδιού εγώ δεν έχω λόγια... Ας σκεφτούμε και ας μπούμε στη θέση αυτής της μάνας που τι της έχει μείνει πια? Τι ζωή θα ζήσει από δω και πέρα?Σε ποιον θα ελπίζει και ποιον θα πιστέψει όταν της έχουν πάρει το παιδί της και ακόμα και στην κηδεία τόλμησαν και βρέθηκαν εκεί...Και δεν είναι μόνο η μάνα, απ' ότι άκουσα υπάρχει και μια μεγαλύτερη αδερφή, ζηλεύει κανένας τη θέση της?

Φυσικά και όχι..Το θέμα είναι ότι υπάρχει ένα κλίμα φόβου και αντιπάθειας προς τις πορείες και τους διαδηλωτές.Εγω χτες καθώς γύρναγα από το πανεπιστήμιο πέρασα μέσα από μια συγκέντρωση για να πάω σπίτι μου με ακουστικά και τέρμα prodigy στο mp3 και κανείς δε με ενόχλησε στο ελάχιστο, ούτε καν με ακούμπησαν...Όχι γιατί τις τελευταίες μέρες όλοι έχουν πιάσει τα τηλεοπτικά παράθυρα και κατηγορούν άκριτα τις πορείες...Υπάρχουν και αυτά τα παιδιά που ξέρουν να διαδηλώνουν με σύνεση και έχοντας αρχές...

Το θέμα είναι από 'δω και πέρα τι θα γίνει?Ως πότε θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και το σημαντικότερο, που θα οδηγήσει?Ελπίζω μόνο να μην έχουμε άλλα ξεσπάσματα βίας και σαφώς να μην είναι όλη αυτή η κατάσταση αφορμή για νέα μέτρα καταστολής..

Το ότι κάποιοι από μας μένουμε στα προάστια (νότια ή βόρεια) δε σημαίνει ότι είμαστε από άλλο πλανήτη...Έχουμε και μεις δουλειές, περιουσίες πολλώ μάλλον τους ίδιους μας τους ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας αλλά δεν τα βάζουμε με τα παιδιά που διαδηλώνουν...Αυτό για κάποιους ανεγκέφαλους που λένε ότι τα επεισόδια προέρχονται από παιδιά βορείων προαστίων που δεν έχουν συναίσθηση... Η φτήνια ορισμένων δεν περιγράφεται..


Ότι όπλο και να ήταν δεν το βγάζεις 3 νύχτες μετά τη δολοφονία του Αλέξη....Δείτε το video και τα συμπεράσματα δικά σας...



Δεν υπάρχουν σχόλια: