Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών...

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών μιας μάστιγας που αφανίζει συνεχώς ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας... Για να κάνουμε λίγο μπλακ χιούμορ η Amy είναι σε μια φάση "μην του μιλάτε του παιδιού, του παραπονεμένου...", όπως και ο Pete που ένεκα της ημέρας είπαν να απέχουν...Πέρα από την πλάκα τα ναρκωτικά είναι ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα...


Πρώτα απ΄ όλα δείχνουμε την ΥΠΟΚΡΙΣΊΑ που έχουμε σαν κοινωνία αφού εθελοτυφλούμε στο πρόβλημα, αφού "κλείνουμε" μάτια και αυτιά σα να μην υπάρχει-δυστυχώς- γύρω μας... Οι περισσότεροι καταδικάζουν τους χρήστες αφήνοντας έξω απ' τον χορό τους μεγαλεμπόρους και τα τεράστια οικονομικά ποσά που "παίζουν" γύρω απ' αυτές τις βρωμοδουλειές.. Αντί να σταθούμε σαν κοινωνία στο πλάι αυτών των ατόμων και να τους προσφέρουμε μια χείρα βοήθειας κλείνουμε συνεχώς τις πόρτες και τους καταδικάζουμε στο περιθώριο... Σίγουρα δεν είναι εύκολο κάποιος που μπήκε σ' αυτό τον φαύλο κύκλο να βγεί, αλλά πρέπει να δίνονται ευκαιρίες..

Αλλά και πολιτικό διότι ελάχιστοι είναι αυτοί που προωθούν την "αποποινικοποίηση" κάποιων ουσιών.. Προσωπικά δεν είμαι 100% υπέρ της αποποινικοποίησης (πιστεύω βέβαια, ότι καθένας σπίτι του και στον εαυτό του μπορεί να κάνει ότι θέλει...Στην τελική ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τους υπόλοιπους.), αλλά απ' το να αποποινικοποιούνται κάποια fame πρόσωπα όταν συλλαμβάνονται και να καταδικάζονται νέοι για κάποια λάθος τους επιλογή σαφώς και είμαι υπέρ.. Ας λάβουμε υπόψιν μας ότι πλέον η πρόσβαση σ' αυτές τις ουσίες είναι πολύ πιο εύκολη και πολύ πιο προσιτή (για όλες τα κοινωνικά στρώματα...), με τον κίνδυνο αυτές οι ουσίες να είναι νοθευμένες και να προκαλούν ακόμα μεγαλύτερο κακό(και πιο επώδυνο τέλος)..

Και επειδή όλοι μας έχουμε την κακιά συνήθεια να ρίχνουμε στους άλλους τις ευθύνες ας σκεφτούμε ότι η πρώτη κοινωνία του παιδιού είναι η ίδια του η οικογένεια.. Αν δεν έχει συζητήσει με το παιδί για αυτά τα θέματα (σε πολύ μικρή ηλικία...) τότε φυσικό είναι αφού το στέλνει σαν πρόβατο στη σφαγή. Συν το ότι πολλοί χρήστες προέρχονται από "προβληματικές" οικογένειες, αν δεν υπάρχει ένα κλίμα σεβασμού και διαλόγου μέσα στην οικογένεια είναι πολύ λογικό το άτομο να "αναζητήσει αλλού" αυτό το κλίμα.. Και ποιοι είναι αυτοί που του το προσφέρουν??? Οι "φίλοι" που δίνουν "καραμελίτσες"..


Όταν ξυπνήσουμε σαν κοινωνία τότε ίσως και να υπάρχει κάποια ελπίδα να σωθούμε.




4 σχόλια:

γυάλινο δάκρυ είπε...

Και βέβαια οι μεγαλέμποροι ποτέ δεν παθαίνουν τίποτα και δεν τους πιάνουν ποτέ. Μόνο τους χρήστες και τα βαποράκια. Ειδικά οι χρήστες αντιμετωπίζουν το ρατσισμό, την πρειφρόνηση και την κακομεταχείριση και όλοι τους κατηγορούν χωρίς να αναρωτηθούν για τους λόγους που τους οδήγησαν εκεί. Αλλά και πάλι πίσω απ' όλα αυτά κρύβεται το χρήμα και τα οικονομικά συμφέροντα, οπότε ποιος ο λόγος να ασχοληθεί η εκάστοτε κυβέρνηση με τους μεγαλέμπορους...
Καλό βράδυ giorgio και να περνάς καλά όπως περιγράφεις στην προηγούμενη ανάρτηση!

Giorgio είπε...

Περιεκτική και απόλυτα σωστή!

Καληνύχτα και σε σένα και καλή διασκέδαση στις διακοπές που μόλις ξεκίνησαν!!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μαζί σου σε όλα. Ούτε κι εγώ είμαι υπέρ της αποπινοικοποίησης τους.
Δεν ξέρω τι θα γίνει πάντως.
Τα φιλιά μου καλό μου.

Giorgio είπε...

Mary-Anne:
Υπήρξε μια μικρή παρανόηση...Δεν είμαι κατά της αποποινικοποιησης.. Από το να κυκλοφορούν ελεύθερα παντού γύρω μας, καλό θα ήταν να υπήρχε έστω και ένας έλεγχος αυτού του είδους..
Τουλάχιστον να μην θησαυρίζουν μεγαλέμποροι...