Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

To σύστριγκλο με τα blogs...


Από τη Δευτέρα γίνεται το "έλα να δείς" με το θέμα των blog's και των blogger's...Οι μισοί μας βρίζουν και οι άλλοι μισοί μας υπερασπίζονται...Κάτι ακούστηκε για θέσπιση νόμων που θα ρυθμίζουν τη λειτουργία των blog's με την καταγραφή του ονοματεπωνύμου του διαχειριστή του ιστολογίου το οποίο θα είναι γνωστό στον καθένα. Με απλά ελληνικά όποιος μπαίνει να με διαβάζει θα γνωρίζει αυτόματα και ποιος είμαι και από που κρατάει η σκούφια μου...Ωραία αυτό λέγεται "ρυθμίζω το θέμα των blog's" ή φακελώνω αβέρτα κουβέρτα???Δεν είναι το θέμα ότι θέλω να διατηρήσω την ανωνυμία μου, απλά νομίζω ότι ένα ονοματεπώνυμο δεν κάνει τη διαφορά... Ούτε θέλω να δώσω στον οποιονδήποτε πάσα ελευθερία στα προσωπικά μου δεδομένα. Το διαδίκτυο είναι όπως και να το κάνουμε ένας χώρος που κρίνεσαι από αυτά που γράφεις- κάνεις, θα άλλαζε κάτι αν ξέρατε όλοι ότι είμαι ο Giorgio Ταδε από το ψευδώνυμο όνομα Giorgio που έχω???Μήπως όλο αυτό είναι μια προσπάθεια μείωσης του αριθμού των blog's που ολοένα και αυξάνεται???Λέω εγώ τώρα με το ταπεινό μυαλουδάκι μου... Και όσο αφορά τα υβριστικά που γράφουμε....Σε τι κόσμο αγγελικά πλασμένο ζείτε εσείς που δε ζούμε εμείς οι blogger's και βρίζουμε ασύστολα..Ο λόγος, η λογοτεχνία όπως και η τέχνη επηρεάζονται από την κοινωνία στην οποία ζούμε. Όταν όλη η κοινωνία διάγει το χειρότερο πολιτισμικό επίπεδο της μη ζητάτε από μάς να μιλάμε με το σεις και με το σας. Δε λέω βέβαια να φτάσουμε και στον αντίποδα και να κατηγορούμε τους πάντες και τα πάντα, αλλά εφόσον δεν ενοχλούμε- απειλούμε κανένα δε συντρέχει κανένας λόγος φίμωσης των blogger's.


Η ταπεινή μου πάντα άποψη.
Update: Σημαντικότατο!!Το βρήκα στον eximno και σας το παραθέτω...
Μανιφέστο των blogs
Οι παρακάτω 9 θέσεις είναι μια προσπάθεια να διαδοθεί η ιδέα του τι πραγματικά είναι ένα blog, με τελικούς αποδέκτες όχι μόνο τον κόσμο, αλλά και την Πολιτεία και τα Media. Ίσως θα ήταν χρήσιμο να το αναπαράγουν (με ένα απλό copy paste) όσοι μπλογκερς συμφωνούν με τις θέσεις του.
1. Τα blogs είναι διάλογος - ελεύθερος ανεμπόδιστος διάλογος ανάμεσα σε πολίτες.
2. Τα blogs είναι μια πρόσκληση σε διάλογο, σε διαφωνία, και επικοινωνία.
3. Τα blogs δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον της κοινωνίας επειδή λένε ψέματα ή συκοφαντούν. Το κέρδισαν επειδή η κοινωνία έχει ανάγκη από μια αυθεντική φωνή.
4. Τα blogs είναι το δικαίωμα του καθενός να εκφέρει την άποψή του. Δεν υπάρχουν “ενημερωτικά” και “μη ενημερωτικά” blogs. Μέσα από το διάλογο όλοι κάτι μαθαίνουμε.
5. Τα blogs δεν τα γράφουν επαγγελματίες - τα γράφουν πολίτες. Μπορεί να αξιοποιούν την όποια επαγγελματική τους εμπειρία, μπορεί και όχι.
6. Ο blogger δεν χρησιμοποιεί εθνικούς πόρους (όπως οι τηλεραδιοσυχνότητες), και συνεπώς δεν μπορεί να μπαίνει σε καλούπια ο τρόπος και το περιεχόμενο της έκφρασής του. O blogger αξιοποιεί το απεριόριστο μέγεθος του παγκόσμιου Δικτυακού ιστού για να εκφράσει και τη δική του άποψη.
7. Η Πολιτεία, τα Media, οι επιχειρήσεις, και όλοι οι θεσμοθετημένοι οργανισμοί της Ελληνικής κοινωνίας, αξίζει να παρακολουθούν τους bloggers και τον διάλογο τους. Ακόμα καλύτερο θα είναι να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτόν το διάλογο. Θα μπορέσουν και οι ίδιοι να γίνουν σοφότεροι μαθαίνοντας την άποψη του απλού πολίτη, αντί να προσπαθούν να την περιορίσουν στα δικά τους καλούπια.
8. Το δικαίωμα του blogger να γράφει ελεύθερα την άποψή του είναι ιερό. Αν με αυτά που γράφει καταπατά συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες για την δίωξή του.
9. Στο βαθμό που δεν παραβιάζει με σαφή τρόπο διατάξεις του νόμου, η ανωνυμία είναι δικαίωμα του blogger.
Kαι η δική μου άποψη πάνω στα παραπάνω: Συμφωνώ με πολλές από τις παραπάνω θέσεις! Διαφωνώ και με κάποιες αλλά επειδή έχουμε πολυφωνία εδώ μέσα σας το παρέθεσα...

4 σχόλια:

Dreamgirl είπε...

Σήμερα βρήκα δουλειά να κάνω... Σου αφήνω σχόλια :Ρ
Τώρα που θα πω και σε όλους και ποιος είσαι και από που κρατάει η σκούφια σου! Είναι ο... Καλά σκάω...
Πάντως πέρα από την πλάκα, νομίζω πως μπορούμε να κρατήσουμε το δικαίωμα μας στην ανωνυμία. Ας πούμε, εσύ μπορεί να ξέρεις ποια είμαι, άλλα αν μου πει κάποιος πως πρέπει όλοι να γνωρίζουν το ονοματεπώνυμο μου εδώ μέσα, ξέρεις πολύ καλά πως το μπλογκάκι μου θα πάψει να υπάρχει...
Είμαι κατά όλων αυτών που βρίζουν και συκοφαντούν μέσα από τα blog. Αλλά πιο πολύ είμαι κατά αυτών που θέλουν να στερήσουν το δικαίωμα του ελεύθερου λόγου. Ανώνυμα, επώνυμα, όπως θέλει ο καθένας.
Με αυτό το θέμα δε θέλω να ξανασχοληθώ... Όχι από αδιαφορία, αλλά επειδή πήρε μεγάλη αξία κατά τη δικιά μου ταπεινή γνώμη...

Equilibrium είπε...

Το προσυπογράφω κι εγώ..

Giorgio είπε...

Dreamgirl:
Συμφωνούμε απόλυτα!Αλλά αν δεν ασχοληθούμε θα περάσουν ότι αντιδημοκρατικό μέτρο θελήσουν...

Πραγματικά είναι πολύ λυπηρό να μειωθεί ο αριθμός των μπλογκ γιατί ειδικά το δικό σου μπλογκ δεν προσβάλει κανένα, είναι καθαρά μπλογκ με προσωπικές απόψεις...

Giorgio είπε...

Equilibrium:
Όλοι μαζί αν κινηθούμε κάτι θα κάνουμε..!