Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Τελευταίο και επετειακό!!!



Μη σε τρομάζει φανατικέ αναγνώστα ο τίτλος δεν κλείνει το μαγαζάκι μου, απλά σήμερα τελειώνει ο πολυαγαπημένος μου Σεπτέμβρης, Γενέθλια γαρ, και παράλληλα κλείνω ένα χρόνο στο νέο σπίτι!!!


Σαν τώρα το θυμάμαι ένα χρόνο και 2 μήνες πριν όταν πήραμε το κλειδί του νέου σπιτιού, εγώ μόλις να έχω τελειώσει από την εξεταστική του πρώτου έτους να έχω έρθει Αθήνα και να μπαίνω στο μισοτελειωμένο σπίτι...'Ηταν Ιούλιος (21/7/07 για την ακρίβεια), και έπρεπε μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη να κλείσουμε έπιπλα, να τελειώσει η κουζίνα, να αλλαχθούν οι μαλακίες που είχε κάνει ο μλκς ο κατασκευαστής, να αλλάξει για 2η φορά το χρώμα του σαλονιού,να καθαριστεί το σπίτι, κουρτίνες-πίνακες-λοιπά πράγματα, και πάνω απ' όλα εγώ και η mom να προσαρμοστούμε στη νέα περιοχή!!!

ΚΌΛΑΣΗ!

Πραγματικά ήταν ελεεινό εκείνο το καλοκαίρι...Συνέχεια να τρέχουμε, να είμαι εγώ στο καινούργιο σπίτι και να επιβλέπω μάστορες (καθότι είχαν πάει οι ανεξάρτητες κεραμικές της Siemens, καθώς και άλλα πράγματα που δεν μπορείς να έχει εμπιστοσύνη σε ΚΑΝΈΝΑ γιατί είναι γνωστό το πλιάτσικο που γίνεται στις νεόδμητες οικοδομές...).

Αυτοκίνητο δεν είχα και οι συγκοινωνίες όσο πιο πολύ απομακρυνόμαστε από το κέντρο είναι γτπ οπότε κάποιος έπρεπε να με πηγαινοφέρνει, και δεν ήταν άλλος από τον μπαμπά, που του 'χαμε κάνει τη ζωή πατίνι όλο αυτό το διάστημα...Απορώ πως δε βούτηξε απ' τον 4ο...Χαρακτηριστικά στα τέλη Αυγούστου μου έλεγε να μου πάρει τουτου και απ΄την όλη κατάθλιψη το αρνιώμουν..Αν είναι ποτέ δυνατόν..! Ένα δημόσιο συγγνώμη του το χρωστάω!!!

Τεσπα να μην τα πολυλογώ φτάνει ο Σεπτέμβρης, στο σπίτι να έχουν μπει τα βασικά μόνο έπιπλα μπάνιου, η κουζίνα (ΘΕΆ η κουζίνα δεν το διαπραγματεύομαι...) και οι ντουλάπες... Και 'γω να πρέπει να φύγω για την εξεταστική του Σεπτέμβρη...Με βαριά καρδιά έφυγα και το πρόγραμμα έλεγε ότι 9Σεπτέμβρη θα τοποθετούσαν τις τέντες, τα έπιπλα θα ερχόντουσαν στις 18, το κρεβάτι μου στις 23 και κάποιος έπρεπε να είναι εκεί εκείνες τις μέρες!!Ευτυχώς δίνω ένα μάθημα και μετά λόγω εκλογών παρατάθηκε η εξεταστική μου!!!

Και το καλύτερο 7 έδινα το μάθημα οπότε στις 9 ήμουν ήδη σπίτι!!Super cool, έρχονται και τα έπιπλα στις 18 και στο καπάκι ξαναφεύγω γιατί στις 20 έδινα...Ευτυχώς πρόλαβα τα πάντα και η Ελιτ στρωμ (βλέπε κρεβάτι μου) έκανε παραλαβές μετά τις 7 το απόγευμα!!!Όλα πήγαν σύμφωνα με το πρόγραμμα και στις 25 Σεπτέμβρη οι γονείς μου και στη συνέχεια στις 29 εγώ μπήκαμε, για πρώτη φορά στο νέο ολοκληρωμένο σπίτι!!!

Μέχρι και τον Οκτώβρη τα πράγματα ήταν ουδέτερα, από 'κει και πέρα θες η συνήθεια, θες το νέο πράγμα που είναι άλλο πράγμα πραγματικά έγινε το σπίτι μας!!Και δεν μπορώ να πώ, Δόξα τω Θεώ όλα πήγαν κατ' ευχήν!!!

Το βασικό και το ουσιαστικό σ' αυτόν το χρόνο είναι οι αλλαγές που έγιναν σε μένα, οκ το σοκ της μετακόμισης και της ανεξαρτησίας το βίωσα στα 18, αλλά είναι ωραίο να ακολουθούν και οι γύρω σου αυτή την εξέλιξη (έτσι το βλέπω εγώ..). Θέλει μαγκιά και κόπο μετά από κάποια ηλικία να μη σκέφτεσαι το βόλεμα και να ψάχνεσαι για αλλαγές και για καλύτερη ποιότητα ζωής.. Και να σου πώ και κάτι είμαι πολύ πολύ πολύ περήφανος για τους γονείς μου γιατί είναι τέτοιοι άνθρωποι και συνεχώς αγωνίζονται να μου προσφέρουν κάτι παραπάνω...



Anna Vissi-sentoni...

Γέμισα άδειες κούτες στο σαλόνι
και μια καινούργια θέα απ' το μπαλκόνι
μυρίζει Αλιμιώτικος αέρας εκεί πέρα...

1 σχόλιο:

Από μικρό κι από τρελό είπε...

να τα 1000ασετε να χρόνια που θα είσαστε στο πανέμορφο σπιτάκι σας!
να τα χαίρεστε κ να τα περνάτε πολύ όμορφα εκεί πέρα με φίλους, ζεστασιά κ πολύ αγάπη!
άντε κ στη δική σου οικογένεια με το καλό όταν σχηματιστεί να έχετε ένα τέτοιο κ καλύτερο μη σου πω σπίτι!!!


φιλια πολλά πολλά παλιόπαιδο κ με συγκίνησες με το ποστάκι αυτό...
ομολογώ... από τα πιο αγνά κ γεμάτο αληθινά συναισθήματα ποστ σου!