Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Οικονομική κρίση 2008, ένα δεύτερο '29...


Μετά το συμπαθητικό έως και καλό βιβλίο της Παυλινας Νάσιουτζικ "Κάψτε τα νυφικά", έχουμε νέο έργο οσονούπω αυτό με τίτλο "Σπάστε τους κουμπαράδες"... Όπως σε είχα ενημερώσει και στις αρχές του μήνα(για να ξέρεις ότι έχω καλές πληροφορίες και από ΄δω μαθαίνεις τα πάντα...χε) βρισκόμαστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης..

Να κάτσω να σου απαριθμήσω τα αίτια αυτής της κρίσης δεν θα το κάνω, γιατί 1)μεγάλο παιδί είσαι πάρε καμία εφημερίδα και διάβασε και 2)γιατί δεν είμαι και τόσο ειδήμων στην παγκόσμια οικονομία...Θα ασχοληθώ με τα δικά μας και την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αγορά..

1ον Μωρή καραβλαχάρα γιατί ψωνίζεις άμα δεν έχεις...Η πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών έχει τουλάχιστον μια πιστωτική κάρτα...Και δυστυχώς ένα μεγάλο ποσοστό αυτής της πλειοψηφίας την έχει και καταχρεωμένη...Τι τις θες τις Τσέστερφιλντ πολυθρόνες αν δεν έχεις να τις πληρώσεις???Δε λέω για μια ώρα ανάγκης καλή είναι η πιστωτική, και εμένα με έχει ξελασπώσει, ΑΛΛΆ τα armani casa δεν είναι ώρα ανάγκης...

2ον Μην ακούς φήμες...Οι Ελληνες ώς γνωστόν είναι κρυφοκουφαλίτσες και κουτοπόνηροι και σε περιόδους κρίσης διασπείρουν φήμες...Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι φήμες που κυκλοφορούν εδώ και 2 εβδομάδες για κάποιες τράπεζες ότι κατεβάζουν ρολά... Ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο και βέβαιο..

3ον Είναι αποδεδειγμένο ότι όλοι θα χάσουμε κάτι και η κρίση θα έχει βάθος χρόνου, τουλάχιστον 2 χρόνια, άρα κούλαρε και απόλαυσέ το και προς Θεού μην προχωρήσεις σε βιαστικές κινήσεις..Δε θέλω κουταμάρες του στυλ πάω και σηκώνω όλα μου τα λεφτά...Γιατί και να τα σηκώσεις βρε χαζό αναγνωστάκι που θα τα βάλεις???Ή μήπως θα τα κουβαλάς μαζί σου???Θα κλέψουν και 'σένα στο τέλος!

4ον Αυτή τη στιγμή χρήματα δεν υπάρχουν είναι όλα ψηφιακά δεδομένα. Δηλαδή, τα χρήματα που έχει στα υπόγειά της η εκάστοτε τράπεζα δεν φτάνουν για να καλύψουν την ταυτόχρονη ανάληψή τους απ' όλους τους καταθέτες...Άρα μια μαζική ανάληψη απλά θα επιταχύνει την κατάρρευση του συστήματος...

5ον Προσπάθησε να συγκεντρώσεις τα δάνεια σου, σε μια τράπεζα...Οι περισσότεροι αναλυτές αυτό προτείνουν. Και άμα σε ξαναδώ να παίρνεις δανειάκι θα σε χτυπήσω..!

Τέλος, να έχουμε ένα πράγμα στο πίσω μέρος του μυαλού μας, η ελληνική αγορά θα χάσει τα λιγότερα!!Τώρα αν εσύ έχεις ποντάρει σε ομόλογα εξωτερικού, λυπάμαι αλλά έχασες...Άρα πάλι σε βόλεψα φανατικέ αναγνώστα(των ελληνικών επενδύσεων μόνο!)!!!

Και για να μη λες ότι δεν προτείνω λύσεις και απλά κάθομαι και σου μεταφέρω, με το δικό μου τρόπο πάντα, τις ειδήσεις θα κάνω την υπέρβαση και θα σου δώσω 5 απλές καθημερινές συμβουλές που θα σε σώσουν!!!

  1. Κόβεις το τσιγάρο, εκτός από οικονομία θα κάνεις και καλό στην υγεία σου!Αν πάλι δεν μπορείς να το κόψεις γύρισέ το σε καπνό!Και πάλι συμφέρει!!!
  2. Κλείσε τη θέρμανση και τον θερμοσίφωνα!!!Εκτός από οικονομία θα έχει το πιο τσίτα τα γκάζια δέρμα και μάλιστα χωρίς πλαστικές!!!Άσε που βοηθάς και το περιβάλλον!
  3. Μειώνεις δραματικά το φαγητό. Σε συνδυασμό με το βήμα 2, θα κάνεις ένα σώμα τέλειο, ποιά Madonna μετά έσυ θα είσαι το νέο είδωλο!!!
  4. Κόβεις το τηλέφωνο, έτσι γλιτώνεις και από τους ενοχλητικούς και αναγκαστικά μένεις μόνιμα μέσα. Άρα γλιτώνεις και τα ξενύχτια και σε συνδυασμό με τα βήματα 2 κ' 3 θα έχεις το πιο καθαρό και φωτεινό πρόσωπο!!!
  5. Βρες amore...!Κάνοντας τα βήματα 2,3,4 θα είσαι και το πρώτο γκομενάκι, άρα δε θα δυσκολευτείς καθόλου!!!Έτσι η σεξουαλική σου ζωή θα είναι έντονη και δε θα χρειάζεσαι αντικαταθλιπτικά!!!
Bonus. Χρησιμοποίησε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!!!Κάνοντας τα βήματα 1,2,3,4,5 θα έχεις και γ@μώ τις επιδερμίδες και θα είσαι το νέο ανερχόμενο αστέρι της πασαρέλας!!!Έτσι και ο Μιχαλάκης Ασλάνης ανακάλυψε την Κουλιανού και είδες δεν κακόπεσε!!!!

4 σχόλια:

skoukios είπε...

βρε παιδί μου πως δεν σκέφτηκα να τα προτείω κι εγώ..καθόλου άσχημα...Αλλά για ρώτα θα τους πάει και στο πέτο το σφυροδρέπανο;

fevis είπε...

Μωρέ λες? :-)

τετραγωνος κυκλος είπε...

Ειδικά ο πρώτος τρόπος αποφυγής εξόδων που προτείνεις είναι super(είμαι και φανατική αντικαπνίστρια)!!

Giorgio είπε...

Fevis:
nai me xilia mi sas pw...Stin teliki isws gemisei i athina me models...


Tetragwnos kuklos:
Mou ta xalas edw....
;)
M aresei pou omws den eisai antikapnistria apli, alla fanatiki...Einai wraio na exoume entona emotions...!